Eero Kallio pokkasi Pohjois-Suomen mestaruuden - Oulun Golf

Eero Kallio pokkasi Pohjois-Suomen mestaruuden

Eero Kallio vei niimiinsä niin Pohjois-Suomen mestaruuden kuin Santikka Trophyn tasoituksellisen A-sarjan.
Kuva Matti Tieksola

Kalliolle voitto myös tasoituksellisessa A-sarjassa. Tapani Niemelästä B-sarjan mestari kaksipäiväisessä Oulun Golfhalli - Santikka Trophyssa.

Oulun Golfhalli - Santikka Trophy 2022

Tasoitukseton Pohjois-Suomen mestaruus ja tasoituksellinen Oulun Golfhalli - Santikka Trophy pelattiin la 16.7. Virpiniemessä ja su 17.7. Sankivaarassa. Kilpailuun otti osaa 147, joista 141 selvitti tiensä maaliin saakka.

Tässä vaiheessa jo kiitokset kaikille pelaajille, Oulun Golfhalli - Santikan pojille sekä yhteistyökumppanille EnjoyTravel & Tours, Wetteri, Kuntokeskus Liikku, Fazer, Srixon, Adidas, Ping, Wilson, TaylorMade, Callaway ja Ecco.

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut

Ilman tasoituksia pelattu Avoin Pohjois-Suomen mestaruus oli alusta loppuun saakka kovatasoinen ja tiukka. Sarjan osallistujamäärä 77 pelaajaa.

Avauspäivänä ukkonen näytteli sivuosaa tässä näytelmässä, jonka pääroolissa oli kuitenkin Eero Kallio, pelaten tuloksen 69 lyöntiä. Kärkimiehestä kolmen lyönnin päähän tulokseen 72 asettuivat Matias Halonen, Teemu Karvonen ja Jukka-Pekka Savolampi.

Sunnuntaina kovimmasta tuloksesta vastasi Iivari Anttonen pelaten tuloksen 70 ja nousten näin Eeron suurimmaksi haastajaksi. Iivari viimeisteli kierroksensa birdiellä. Takana tullut Eero oli viimeisellä reiällä tilanteessa, jossa par-tuloksella mentäisiin uusintaan. Ratkaisu tapahtui kuitenkin normaalin peliajan puitteissa ja varsin näyttävällä tavalla. Kymmenmetrinen putti upposi hienosti ja vuoden 2022 Pohjois-Suomen mestaruus oli ratkennut Eero Kallion hyväksi

Kilpailun paras nainen oli Sonja Pakonen pelaten tulokset 77, 76.

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailun ja paras nais- ja miesamatööri saavat villin kortin Erkko Trophyyn Helsinkiin.

Oulun Golfhalli - Santikka Trophyn tasoitukselliset sarjat

Tasoituksellinen A-sarja, 3/4 tasoituksen lyöntipelinä.

Voittajaksi Eero Kallio ja toiseksi hyvää peliä esittänyt Kimmo Malm. Toisen päivän kova tulos nosti Iivari Anttosen kolmanneksi. Eroa kärjen takana oli niukalti, joten leveällä rintamalla esitettiin hyvää golfia.

A-sarja/HCPK1K2Yhteensä
1Eero Kallio6771138
2Kimmo Malm7070140
3 Iivari Anttonen7470144

Tasoituksellinen B-sarja, 3/4 tasoituksen pistebogeynä.

Osallistujia sarjassa 69 pelaajaa.

Ensimmäisen päivän parasta peliä esitti Henri Niinikoski, jonka lyöntipelitulos 79 oikeutti 36 pisteeseen ja johtoasemaan.

Toisella kierroksella kärjen takana alkoi tapahtua ja kovia pistemääriä lyötiin tauluun. Aivan kuten tasoituksettomassakin sarjassa, niin myös B-sarjassa voittajaa etsittiin avain viimeiselle metrille saakka.

Voittajaksi nousi 37 pisteen kierroksella Tapani Niemelä yhteistuloksella 68 pistettä vain yhden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Henri Niinikoskeen, 67 pistettä. Kolmanneksi myös 67 pisteen yhteistuloksella Antti Luukas.