Kentät - Oulun Golf

Kentät

Oulun Golfin 36-reikäinen golfkeskus Sankivaarassa tarjoaa loistavat puitteet lajin harrastamiselle. Pelikausi alkaa tyypillisesti toukokuun alussa ja päättyy talven saapumiseen loka-marraskuun aikana.

Sankivaarassa on kaksi 18 reiän kenttää sekä 2021 valmistunut huippuluokan 6-reikäinen Par 3 -kenttä keinoviheriöillä.

Sanki

Sanki-kenttä (valmistunut 1992) on klassinen 18 reikää out ja in ilman, että käydään välillä klubilla. Sanki kulkee kangasmetsämaisemissa Sanginjoen tullessa peliin pitkillä par 5 -väylillä. Kentän layout on mielenkiintoinen ja haastava.

Sanki-kentälle tyypillistä ovat kumpujen ympäröimät viheriöt, jotka lisäävät haastetta lähipeliin. Ole siis tarkkana lähestymislyönneissä.

Sanki on toiminut SM-kisojen (lyönti- ja reikäpelit) näyttämönä niin aikuisten kuin nuortenkin kilpailuissa.

Sangin 2. väylän viheriö on tiukasti veden saartama


Vaara

Vaaran 18 reikää kiertää klubin ympäristössä koostuen kahdesta erillisestä ysistä. Ulosmeno (Uusi Vaara) on uutta Freamia muhkeine muotoineen (valmistunut 2004). Sisääntulo (Vanha Vaara) on puolestaan pääosin vanhaa takuuvarmaa Freamia (valmistunut 1992).

Vaara-kentän viheriöt ovat suuret ja muodokkaat ja väylillä on hyvin tilaa. Tarkkana on kuitenkin syytä olla, sillä kentällä vaanii useampia lampia ja väyläbunkkereita kuin Sanki-kentällä.

Molemmat kentät edustavat Freamin ns. lempeämpää linjaa sisältäen kuitenkin haasteita kaikentasoisille pelaajille. Kentät on rakennettu luonnonkauniin Sanginjoen ympäristöön. Kentille on ominaista kangasmetsät, joenrannat ja runsaslukuisat kauniit metsälammet.

Molemmat kentät ovat peruskorjattu 2011 – 2013.

Vaaran 5. väylä on kivien vartioma lyhyt par 3


Par 3 -kenttä

Kaikille avoin Par 3 -kenttä on GolfArk Oy:n, Jari Rasinkankaan suunnittelema 6-reikäinen kenttä.

Kentälle ominaista ovat selkeät ja suuret viheriöt sekä links-tyyppiset kummut ohjaamassa peliä väylien varrella.

Kenttä sopii erinomaisesti myös ryhmille tai yritystapahtumiin.

Kaikille avoin Par 3 -kenttä avattiin elokuussa 2021