24 tuntia golfia yhtä soittoa! - Oulun Golf

24 tuntia golfia yhtä soittoa!

24h junnugolfille on koko maan laajuinen hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tavoitteena on nostaa juniorigolfin näkyvyyttä ja aktivoida junioreita pelipäivänä sekä kerätä rahaa oman seuran junioritoiminnalle. Lahjoituksia otetaan vastaan pelin alkamiseen asti ja pottia kerrytetään par ja birdie tuloksilla.

Maanantaina 17.6. kellon näyttäessä 18.00 Sangin 1. tiiltä starttasi kolme Oulun Golfkerhon ikiomaa muskettisoturia metsästämään ”maksimaalista määrää birdieitä” seuramme junioreiden hyväksi. Anttosen Jannella, Karvosen Teemulla ja Leiviskän Markolla oli edessään 24 tuntia golfia yhtä soittoa, lukuunottamatta pakollisia tankkaustoimenpiteitä toimistolla. Sama rytmiryhmä takoi kyseistä maratonia jo viidettä vuotta putkeen ja keskimäärin peliä tulee yhtäjaksoisesti käsittämättömät viisi ja puoli kierrosta.

Jannen, Teemun ja Markon kiven kovaa rutiinia ja kovaa henkistä kapasiteettia kuvaa loistavasti seuraavat numerot; 99 pelatun reiän aikana tehtiin 34 birdie’ä ja 166 par’ia! Tukijoita Oulun Golfkerholle kertyi tänä vuonna yhteensä 25, mukaan lukien yrityksiä kuten Golfshop Santikka, KaPe-sähkö, Nallisport, Hammaspaja, JMC sekä Golfpiste. Rahaa pottiin kertyi ennätykselliset reilut 4400 euroa!

Toimistopäällikkönä Oulun Golfilla työskentelevä Janne kertoi kuluttaneensa noin 10,000 kilokaloria urakan aikana! ”Pelatessa se kaikkein vaikein asia on syöminen”. Janne sanoi, että ensimmäisinä vuosina piti opetella tarkasti miten ja milloin tankataan ja ennen kaikkea, että mitä tankataan. ”Pitää osata varioida evästä. Pelkällä puurolla ei millään jaksa koko urakkaa; kokemusta on”. Junioritoimikunnan puheenjohtajana ja junnujen ohjaajana toimivan Markon intohimo golfmaratonia kohtaan paistaa läpi hänen kuvaillessaan tuntojaan tapahtuman jälkeen. ”24h:ta odottaa jo keväästi asti, heti kun kenttä aukeaa. Sen 24 tunnin aikana tulee juteltua poikien kanssa niin paljon kaikenlaista. Se on hieno kokemus senkin takia”. Oulun Golf Oy:n varajäsen ja muun muassa aloittelijoita Sankivaarassa jo vuosikaudet ohjannut Teemu sanoi, että ”jos näiden jätkien kanssa ei viihtyisi kentällä niin eihän tässä viidettä vuotta tätä vedettäisi. Kyllähän se hyvä porukka on tosi tärkeää”. Teemu kertoi tykkäävänsä siitä, että tietää tasan tarkkaan milloin aloitetaan ja milloin lopetetaan pelaaminen. ”24 tuntia pelataan vaan golfia, ei tarvitse huolehtia mistään muusta”.

Itse peli kulki todella hyvin koko porukalla etenkin pari ensimmäistä kierrosta. Janne latoi taululle kovia tuloksia pelaten 73, 69, 70 ja 72 lyöntiä heti taipaleen kärkeen eikä vauhti meinannut hyytyä ollenkaan. 24h:n kokonaistulokseksi OGK:n Boom Boom taiteili uskomattomalta kuulostavan yksi yli par’in! Teemu komppasi hienosti nakuttaen takuuvarmalla pelillään tulokset 74, 72 ja 73. Marko, joka avasi tuloksilla 75 ja 77, painotti etenkin viimeisen kierroksen hienoutta ja fiiliksiä, ”se on ihan uskomaton kokemus! Kaikki me oltiin henkisesti väsyneitä, mutta fysiikka kesti hyvin loppuun asti”. Taiteilijamaisesta pelityylistään ja luovuudestaan golfkentällä tunnettu Janne kertoi kuinka, ”ajantaju katoaa kentällä ja pelin kautta pysyy hetkessä. Golf on siinä mielessä haastavaa, että se on niin tekninen peli. Jos alkaa kropassa tuntumaan, niin kyllä se nopeaa pelissäkin näkyy”. Teemun tapa asennoitua urakkaan oli yksinkertaisesti löytää fiilis, jolla saisi vain vedettyä homman kunnialla läpi. ”Nyt meni kolme ensimmäistä kierrosta tosi hyvin. Jalat ja selkä meni jumiin ja oli jäykkänä, mutta muuten olin paremmassa kunnossa kuin yleensä”. Marko hehkutti kuinka joka kerta mennessään pallolle lyömään oli tuntenut olonsa tosi skarpiksi, ”se fiilis on niin järjettömän hieno!”.

Kaverukset ovat päättäneet pelaavansa 24h:ta yhdessä ainakin kymmenen vuotta. ”Nyt on viis jo takana ja ei tunnu missään. Kokemuksen kautta osaa suhtautua jo hyvin, etenkin henkisesti, mutta palautuu silti nopeasti. Mentaalipuoli on kovimmalla koetuksella”, summaa Marko. Pahin uupumus oli iskenyt kuulemma muutama tunti pelin loppumisen jälkeen, mutta seuraavana aamuna oli herätty jo ennen viittä skarppina uuteen päivään. Janne puolestaan oli seuraavana päivänä jo valmiina lähtemään takaisin lenkkipolulle, mutta totesi, että ”rannemittari huutaa punaista, joten pitänee palautella muutama päivä tässä”. Teemu kuvaili vetreytyneensä hyvin päivän mittaan heti 24h:ta seuranneena päivänä, mutta ”aamulla tuntu kun ois jyrän alle jääny. Vaikea sanoin kuvailla sitä väsymystä, nukutti kyllä hyvin”.

Teemu suosittelee tapahtumaa kaikille, jotka haluavat testata omia rajojaan. ”Se on kokemuksena sellainen, jota ei voi sanoin oikein kuvailla vaan se pitää kokea”. Marko halusi kiitellä kaikkia tukijoita ja muistutti, että junnuillehan he pelaavat. Päivä baanalla, kuten Janne tapahtuman muotoili, antaa koko kolmikolle selvästikin paljon. Joka vuotisesta tapahtumasta päällimmäisenä hänelle tulee mieleen ”tietenkin meidän junnujen tukeminen ja sitten se fiilis mikä tulee kun on saatu vedettyä näinkin ultimaattinen suoritus loppuun. Se illan väsymys on ihan hemmetin siistiä!”.

Oulun Golfin puolesta vielä kerran suuren suuri kiitos kaikille tapahtuman tukijoille sekä ennen kaikkea meidän kolmelle karpaasille; Jannelle, Teemulle ja Markolle!

Urakka päättyi tiistaina alku-illasta Sangin 18:nnen griinille edelleen hymy suulla

Lisää kuvia löydät tästä linkistä

Kuvat ja teksti SR