90.000 kierrosta golfia - Oulun Golf

90.000 kierrosta golfia

90.000 kierrosta golfia

Kauden pelaaja-analyysia tehdessä tulee väkisinkin epäuskoinen olo. 90.000 kierrosta täyttyi muutama viikko sitten ja kasvua edellisvuoteen on lähes neljännes.

Kasvanut kierrosmäärä on toki näkynyt varauskalenterissa ruuhkana. Moni on joutunut kotona odottamaan puolille öin varauskalenterin avautumista ja todennut, että hyvä oli varata ajoissa, sillä viikonlopun ajat täyttyivät lähes hetkessä täyteen. Kentällä pelaaminen on sujunut onneksi sopuisasti lähes poikkeuksetta. Tulevalle kaudelle onkin tulossa joitain parannuksia varauskäytäntöihin.

Yllä mainittu kierrosmäärä on kävelykilometreiksi muutettuna yli puoli miljoonaa kilometriä eli noin 12 kertaa maapallon ympäri. Lajin terveysvaikutukset ovat tunnetusti merkittävät – lihaksisto ja sydän vahvistuu, liikkuvuus paranee ja mentaalipuoli nauttii. Tyypillisen osakkaan tai vuokrapelaajan pelimäärillä kilometrejä kertyy kauden aikana noin 320km.

Kauden aikana moni kysyi minulta, että mistä tuo suuri kierrosmäärä koostuu. Muun muassa tähän kysymykseen vastauksen antaa tuorein pelaaja-analyysi taulukko, josta poimintoja seuraavassa:

  • Kokonaiskierrosmäärissä osakkaiden ja osakkeenomistajilta pelioikeuden vuokranneiden osuus on noin 60%. Vieraspelaajia kentällä oli yhteensä noin 10%.
  • Kaikkien pelaajaryhmien pelimäärät ovat kasvaneet huomattavasti. Niin osakas, kuin vuokrapelioikeuspelaaja kiersi keskimäärin 10 kierrosta edellisvuotta enemmän.
  • Aloittelevia ja uudelleen lajin löytäneitä golfareita tuli mukaan paljon. Junioreiden määrä kasvoi lähes 80 ja opiskelijoiden määrä lähes 50. Pelioikeuksien myynti oli vahvasti aloittelijapainotteinen. Jos arvata pitäisi, niin ensi kaudella tämä uusien pelaajien ryntäys tulee näkymään niin vuokrapelioikeusmarkkinoilla, kuin osakekaupassa positiivisesti.
  • Vieraspelaajien maltillinen määrän kasvu näkyi suoraan lisääntyneenä green fee tuottoina.
  • Kilpailujen määrä oli Koronasta johtuen alhaisempi kuin aikaisempana kesänä.


Kenttien käyttöasteanalyysistä (alla), voidaan vetää muutamia johtopäätöksiä kaudesta:

  • Kentän käyttöaste oli selvästi suurin ns. pitkän viikonlopun aikana eli pe-ma.
  • Eniten kasvatti suosiota perjantai iltapäivä- ja ilta-ajat.
  • Eniten kasvua tuli Vaara-kentän kierroksista. Vaara kentän suosio aloittelijoiden keskuudessa selittää tätä.
  • Torstai näyttää olevan pelillisesti ”välipäivä”.