Hallituksen ja johtokunnan kuulumisia - Oulun Golf

Hallituksen ja johtokunnan kuulumisia

Kauden kuudes kokous pidettiin keskiviikkona 17.6. Sankivaarassa. Toimitusjohtaja esitteli yhtiön taloudellinen tilanteen, joka koronasta huolimatta on pystytty pitämään vakaana

Hallituksen ja Johtokunnan kuulumiset

Riittävät varotoimenpiteet Korona-rajoitusten osalta ovat edesauttaneet riskien minimoinnin ja pelaajille on pystytty tarjoamaan turvallinen ympäristö harrastaa golfia. Suomen hallituksen tekemän rajoitusten purun myötä kentällä otetaan Juhannuksen jälkeen lähes normaalit säännöt voimaan. Kättelyä on vältettävä ja lippuun ei kosketa toistaiseksi.

Toimitusjohtaja esitteli Par 3 -kentän rakennushankkeen tilan. Kentän kumpujen muodot alkoivat hahmottua alkuviikosta, kun kentän muotoilija Heikki pääsi kaivinkoneineen vauhtiin. 4 väylän viheriö ja viheriökummut on jo muotoiltu. Juhannuksen jälkeen alkaa kasvualustan sekoitus. 400m3 hiekkakasaan sekoitetaan rekallinen turvetta ja reilu tuhat kiloa kalkkia sekoituskauhalla. Heinäkuun lopussa alkaa viheriöiden asennukset. Projekti on aikataulussa ja kentän rakentamiseen päästään tutustumaan osakaspäivän jälkeen perjantaina 10.7.

Kentän tilanteesta keskusteltiin ja erityisesti väylien kunto jääpoltteen jälkeen on mietityttänyt pelaajia. Jääpoltteen tuhoamalle alueille on kylvetty nopeakasvuista yksivuotista Rai-ruoholajiketta ja hidaskasvuisempaa monivuotista Niittynurmikkaa. Rai on kylvetty pintaan ja sen nopea itäminen näkyy jo vihreänä salmiakkikuviona kuolleilla pinnoilla. Monivuotisen Niittynurmikan itämisaika on 3 viikkoa ja se on kylvetty hieman Rai-ruohoa syvemmälle. Sen kasvu näkyy muutaman viikon sisään väylillä. Vaikka väylän pinta on kuiva on siemensyvyydellä riittävästi kosteutta yösadetuksen turvin. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä, sillä jääpoltteen aiheuttamat ongelmat korjaantuu kyllä greeneillä puolessa kesässä, mutta väylillä se voi viedä koko kesän. Pelaajia kärryinen on ollut päivittäin keskimäärin noin 250 per väylä, joten kulutusta on tuoreella ruohopinnalla erittäin paljon. Pyydämme, että pelaajat huomioivat tämän kulkureittien valinnassa – pyritään välttämään liikkumista vähäruohoisilla alueilla. Siirtosääntö on toistaiseksi voimassa kentällämme lyhyeksi leikatuilla alueilla.

Oulun Golfin uudet kotisivut on julkaistu, samoin ”vieraiden varmat” mainoskampanja, jossa vieraspelaajat voivat varata klo 11, 12 ja 13 lähdöt täydellä vieraspelimaksulla saman päivän aamuun asti. Jos lähdöt eivät täyty ne vapautuvat aamulla jäsenten varattaviksi. Kampanja on julkaistu Instagramissa ja Facebookissa kohteena vieraspelaajat.

Hallitus keskusteli kentän käyttöasteen noususta. Toistaiseksi hallitus ei näe tarpeelliseksi rajoittaa pelioikeuksien määrää, mutta tilannetta seurataan jatkuvasti.

Kerhon kokouksessa todettiin, että jäsenmäärä on kasvanut edellisvuodesta reippaasti. Ensimmäistä kertaa kerhon historiassa maksaneita jäseniä on 2000! Erityisesti junioreiden ja uusien golfareiden määrä yllätti positiivisesti. Uusien pelaajien aktivointiin päätettiin kiinnittää erityishuomiota toimikuntien ja toiminnanjohtajan puolesta.

Toimikuntien puheenjohtajat esittelivät viimeisimmät päivitykset. Senioreiden kilpailut on lähteneet käyntiin hyvin ja digiloikasta (mobiilituloskortti) on selvitty yllättävän hyvin. Junioritoiminta on ollut erityisen aktiivista ja kilpailut on saatu käyntiin lähes normaalisti. Naistoimikunnan peli-illat on saatu käyntiin ja niiden suosio yllätti järjestäjät. Naistoimikunnan oma Instagram on myös aktivoitu onnistuneesti. Kokouksessa kuultiin myös Kapteenien Marikan ja Kain terveiset.

Kentällä on sattunut muutamia läheltä piti tapauksia. Haluamme painottaa erityisesti sopivaa etäisyyttä edellä pelaavan ryhmään, jotta vaaratilanteita ei pääse sattumaan. Myös Vaaran 16 ja 18 väylillä kellon käyttö on erittäin tärkeää. Vaaran 18 viheriölle sokkona lähestyminen on vaaran vaaran paikka joka kannattaa tunnistaa ennen lyöntiä.

Hyvää Juhannusta ja lämmintä golfkesää toivottaa

JL & ML