Johtokunnan ja Hallituksen kuulumisia - Oulun Golf

Johtokunnan ja Hallituksen kuulumisia

Johtokunnan ja Hallituksen kuulumisia

Oulun Golf Oy:n hallitus ja ry:n johtokunta ovat kokoontuneet vuoden kahdeksanteen kokoukseen.

Oulun Golf Oy:n taloudellinen tilanne elokuussa näyttää kohtuullisen hyvältä. Liikevaihdon osalta tulemme ylittämään selkeästi sekä 2022 budjetin että vuoden 2021 toteutuneen liikevaihdon. Liikevaihto on kasvanut merkittävästi mainostuottojen ja Par 3 -kentän pelimaksujen osalta. Pelituotteiden osalta olemme kokonaisuudessaan hyvin lähellä vuoden 2021 euromääräisätuloja. Pelituotteiden osalta kappalemäärät ovat laskeneet hieman vuodesta 2021. Samaan aikaan myös kustannukset ovat kasvaneet vuodesta 2021. Voimakkaimmat kustannusnousut näkyvät raaka-aineiden (lannoitteet, siemenet ja hiekka) sekä energian ja polttoaineen hinnoissa. Henkilöstökuluja nostaa tiiausalueremontin vuoksi tehdyt rekrytoinnit päivittäiseen kentänhoitoon.

Oulun Golfkerhon taloudellinen tilanne elokuussa on kohtuullisen hyvä. Seuran jäsenmäärä 15.8.2022 on 2472 (v. 2021, 2420). Jäsenmaksutulot ovat budjetoidulla tasolla. Oulun Golfkerhon puolella olemme aloittaneet kauteen 2023 valmistautumisen. Keväällä perustimme työryhmän kilpailu-, edustus- ja junioritoiminnan tulevaisuuden suunnitteluun. Johtokunta hyväksyi työryhmän tekemät suunnitelmat ja kustannuslaskelmat, joiden pohjalta lähdemme rakentamaan kautta 2023. Samalla Oulun Golfkerhon valmentajien sopimukset uusittiin, valmentajina jatkavat Harri Thil, Hannu Nissilä ja Teemu Karvonen. Heidän lisäksensä golfopettajana jatkaa Sonja Pakonen.

Kausi 2022 on ollut tähän asti erittäin onnistunut. Tämä näkyy positiivisesti sekä omille jäsenille että vieraspelaajille tehdyistä Pelaaja Ensin -kyselyjen tuloksista. Ensimmäinen jäsenkysely toteutettiin kesäkuun lopulla, jolloin kokonaistulosta mittaava NPS-indeksi oli 49 (2021 tulos oli 22). Eniten kehitettävää palautetta kauden aikana on saatu molempien kenttien tiiausalueiden ja väylien kunnosta. Lisäksi pelituotteiden hinnat (Green fee ja kausipelioikeus) ovat selkeästi kokonaistulosta laskeva palautteen osa. Nämä mukaan lukien jokainen osa-alue on kehittynyt positiiviseen suuntaan. Kyselyn toinen osa tehdään syyskuussa. Palautteiden perusteella olemme priorisoineet lähiajan suurimmaksi kehityskohteeksi kentät ja eritoten väylien ja tiiausalueiden kehittämisen. Olemme tehneet huomattavia muutoksia näiden alueiden hoitotoimenpiteisiin sekä pelikauden että talvikauden ajaksi. Tällä hetkellä näyttää, että tehdyt muutokset ovat olleet onnistuneita ja olemme erittäin tyytyväisiä kenttien kunnon kehittymiseen pelikauden aikana.

Olemme saaneet toteutettua vuodelle 2022 suunnitellut investoinnit lukuun ottamatta semiraffileikkuria, jonka toimitus on siirtynyt kaudelle 2023. Materiaalin ja raaka-aineiden pitkien toimitusaikojen vuoksi olemme tehneet vuodelle 2023 tehtävistä investoinneista päätöksiä normaalia aikaisemmin. Kaudelle 2023 tulemme investoimaan mm. seuraaviin kohteisiin:

  • Tiiausalueremontti
  • Kenttäalueen opasteet, väylätaulut ja roska-astiat
  • Kiinteistöjen lukitukset
  • Golfautot ja autojen GPS-järjestelmä
  • Kone- ja kalustohankinnat

​​​​​​​

Hyvää golfkauden jatkoa!
PV ja ML