Junioreiden Future Tourin joukkuekilpailu - Oulun Golf

Junioreiden Future Tourin joukkuekilpailu

Sunnuntaina maisteltiin hivenen Ryder Cup- tunnelmaa, kun Sankivaarassa kilpailtiin junioreiden Future Tourin joukkuekilpailu. Tälle kaudelle tuotiin kokeiltavaksi aivan uuden tyyppinen kilpailu, jossa kisattiin kaksihenkisin joukkuein. Pelimuoto muuttui kierroksen aikana kolme kertaa, kuuden reiän välein. Aluksi pelattiin Scramblea, tämän jälkeen pelimuoto oli Fourball ja lopuksi mentiin Greensomen säännöin. Sarjoja oli kaksi; Yleinen ja Easy. Yleisessä sarjassa pelattiin lyöntipeliä 18 reikää ilman tasoituksia ja Easy- sarjassa pelattiin 9-reikää pistebogeynä 50%:n tasoituksin. Lisäksi harjoitusalueella pystyi testaamaan omia lähipelitaitojaan suorittamalla SGL:n lähipelitestin.

Kilpailuun starttasi yhteensä 14 joukkuetta. Vaaran kenttä oli jälleen hienossa kunnossa testaaman junnujen pelitaitoja. Ilmakin oli suosiollinen puoleen väliin kierrosta, etenkin Yleisen sarjan joukkueet saivat osakseen hivenen sadetta. Tekemistä kentällä sade ei haitannut. Palloa lyötin kuppiin nuoruuden innolla. Vaikeahkosta kentästä huolimatta tulostaso oli hyvä.

Easy- sarjassa voittajaksi pelasi joukkue Ilari Jämsä ja Oskari Jämsä, ViGC, tehden 20 pistettä. Toiseksi taisteli joukkue Daniel Heikkinen ja Tatu Satokangas, 18p edustaen Raahentienoon Golfia. Kolmanneksi tuli samalla pistemäärällä joukkue Ella Pruikkonen (OGK) ja Alisa Mankinen, RTG. OGK:n junioreista joukkue Jimi Tarkkonen ja Lukas Alaniemi olivat hienosti kuudes. Joukkue Ilari Jurvelin ja Ilari Taskinen olivat sijalla 7.

Yleisen sarjan voitosta ja mitalisijoista käytiin kovaa vääntöä aina viimeiselle reiälle saakka. Kolme kärkijoukkuetta vuorotteli johdossa vähän riippuen pelimuodosta. Voittajaksi saatiin lopulta joukkue Markus Puotiniemi ja Iiro Karppinen, ViGC, hienolla tuloksella 74 lyöntiä. Toiseksi taisteli OGK:n joukkue Ariana Peters ja Aleksi Matinlassi, tuloksella 77 lyöntiä. Kolmanneksi tuli myös OGK:n joukkue Aino Kiiskilä ja Petra Leino samalla tuloksella 77 lyöntiä. OGK:n juniorit Topi Käyhkö ja Peetu Turpeinen olivat hienosti viides, tuloksella 86 lyöntiä. Myös joukkueemme Ilari Jurvelin ja Jere Ryyppö pelasivat hienosti, sija 6 ja tulos 101 lyöntiä.

Lähipelikilpailun voitti OGK:n Lukas Alaniemi.

Kilpailijoiden palaute uudesta joukkuekilpailusta oli yksimielisen positiivinen. Toivottavasti myös ensi kaudella saadaan pelata tätä hienoa kilpailua. Tästä pääset näkemään kaikki tulokset.