Kalevan Malja - Oulun Golf

Kalevan Malja

Aurinkoinen kisaviikonloppu sai jatkoa perinteisen Kalevan Maljan merkeissä. 48 innokasta pelaajaa lähti katsomaan, kuka selviytyy Vaaran vaaroista parhaiten.

Kisa pelattiin tuttuun tapaan täysin tasoituksin pistebogeyna, jossa miehissä palkittiin kolme parasta ja naisissa kaksi parasta. Erikoiskisoistakin käytiin kova taisto.

Voitto irtosi Jani Rantahalvarille selvin luvuin. Rantahalvari paukutti 42 pistettä, kun toiseksi tulleella Paavo Oravaisella oli kasassa 39 pistettä. ”Kyllä tämä yllätti. Muutamaa isompaa lukua lukuun ottamatta tein vain tasaisesti paareja ja bogeja. 11. väylällä sain 2,5 metrin päähän lipusta avauksen ja upotin birkkuputin. Se oli kierroksen kohokohta. Ilma oli myös mitä parhain. Kuuma, muttei liian kuuma.” tuumasi voittaja palkintojenjaon jälkeen. Vuonna 1992 golfin aloittanut Jani, jolloin samaisena vuonna voitti ensimmäisen golfkilpailunsa ikinä, sanoi Kalevan Maljan olevan hänen golfuralleen vasta toinen jättipotti. Eilisestä Rössypotusta sisuuntuneena Rantahalvari paljasti jo ensi kauden kilpailukalenteriaan: ” Pitää ensi vuonna palata puolustamaan voittoa. Ja vaikka syödä rössypotut edellisenä päivänä, jos se olikin se voittamisen resepti.” Mika Karjalainen otti kolmannen sijan 37 pisteellä.

Naisten sarjassa päivän onnistuja oli Koskipaasin Asta. Asta kerrytti itselleen 35 pistettä, jättäen niin ikään Oravaisen kakkossijalle. Oravaisen Anneli oli kuitenkin 34 pisteellään lähellä voittoa. Asta näytti paineensietokykyään myös lähimmäksi lippua -kisassa, jossa 1,5 metrin päässä ollut avaus riitti lopulta toiseen sijaan. Myös pitkän kahdeksannen väylän Asta selvitti griiniosuman turvin paarilla, vaikka olikin valokuvaajan tarkan katseen alla.

Päivän pisimmästä draivista 18. väylällä vastasi Niklas Karvonen. Pallo päätyi hieman kivestä vasemmalle puolelle. Lähimmäksi lippua -kisassa ehti päivän aikana viisi pelaajaa kirjoittaa nimensä tauluun, joista viimeisenä Ari Autio korjasi potin lyöden pallonsa 53 senttimetrin päähän lipusta.

Kiitos kaikille osallistujille ja Kalevalle onnistuneesta päivästä. Ensi vuonna palataan!

P.S. Katso kuvasatoa Kalevan Maljasta. Mikäli löydät itsestäsi kuvan, saat vapaasti ottaa sen omaan käyttöösi.