Kauden kolmas LET-kisa Etelä-Afrikassa - Oulun Golf

Kauden kolmas LET-kisa Etelä-Afrikassa

Helmikuu ja maaliskuu ovat lähteneet vauhdilla alkuun pelatessa naisten Euroopan touria. Lähdin 12. helmikuuta Australiaan ja pelasin siellä kaksi ensimmäistä kilpailua. Oli mahtava saada vähän ensimakua siitä mitä touri-elämä pitää sisällään ja miltä tuntuu olla yksi pelaajista.

Joka päivä on täynnä mahdollisuuksia ja haasteita sekä uusia kokemuksia. Tutustuin kollegoihini paremmin ja vaikka en läpäissyt cuttia, sain osani faneista, jotka halusivat ottaa kuvia ja saada nimikirjoituksia. Tavoitteena on, että näillä olisi joskus jotain arvoakin. Kisajärjestelyt olivat kuin Euroopan Tourista odottaisi – pelaajille oma VIP-parkkeeraus, Players Lounge, josta sai käydä hakemassa ruokaa ja juomaa milloin vain, golfin puolesta puitteet niin tip top -kunnossa kuin olla ja voi ja majapaikka perheen luona, joka teki hienot illalliset joka ilta. Toki omalle kontolle jäi paljon hoidettavaa, mutta kisan järjestäjien ja vapaaehtoisten ansiosta aikaa jäi siihen tärkeimpään eli golfiin. Ehkä hienointa tähän mennessä on ollut nähdä ammattilaispelaajat työssään. Treenin laatu ja määrä on näkyvissä kaikkien naisten toiminnasta. Se, miten erottua 156 pelaajan joukosta ei ole helppoa. Sain nähdä Laura Daviesin, yhteen aikaan maailman parhaan naisgolfarin, lyövän rangella edessäni ja samaan aikaan Yhdysvaltalaisen Christin Kimin takanani. Paljon on matkaa päästä heidän tasolleen, mutta jostainhan hekin aloittivat.

Kisakenttänä Westlake Golf Club Kapkaupungissa.

Matkustin Australiasta takaisin Suomeen viime viikon keskiviikkona eli 4. päivä ja lähdinkin tänne Kapkaupunkiin jo lauantaina 7. päivä. Minulla olisi ollut mahdollisuus käydä välissä Abu Dhabissa, mutta keltanokkana tämä tilaisuus meni jotenkin minulta ohi. Koronaviiruksen takia kisa kuitenkin päätetiin siirtää, eli mahdollisuus päästä osallistumaan siihen jää leijumaan. Sama koskee tulevia kisoja, tällä hetkellä tilanne ei näytä hyvältä, sillä esim. toukokuussa olisi tarkoitus kisata Italiassa…

Kenttänä täällä Kapkaupungissa on meillä Westlake Golf Club. Hienot ovat puitteet täälläkin, kentän kunnosta ei valittamista. Tiukahko raffi ja pienet griinit. Ne ovat jääneet mieleen eniten. Ja melkein myrskylukemilla puhaltanut tuuli. Onneksi kisapäiville on luvattu kevyempää viimaa ja aurinkoista keliä, aurinkorasvaa on kulunutkin melkein yhtä paljon kuin vettä viimeisen kuukauden sisällä. Kisa on kolmipäiväinen, joka eroaa muista LET:in kisoista. Syynä yhteistyö Etelä-Afrikan Sunshine Tourin kanssa, jonka kisat ovat aina kolmen kierroksen mittaisia.

Kilpailun tulosseuranta: Investec South African Women’s Open