Korona – kentän ja rangen avaaminen - Oulun Golf

Korona – kentän ja rangen avaaminen

Koska golfkentällä olemme luonnon kanssa tekemisissä niin ennakkoon ei aina tiedä mitä tuleman pitää. Näinpä myös olosuhteiden tarkkailu läpi talven on ollut menneenä talvena tarpeen, kuten on tästä eteenpäinkin vielä tarpeellista. Tyypillisiä uhkia viheriöiden talvehtimiselle yleensä ovat jääpolte ja kasvitaudit.

Ahkeruus kantanut hedelmää

Mennyt talvi oli jäinen ja työllisti kenttähenkilökuntaa ja teetti paljon työtä. Viheriöiltä on alkutalvesta poistettu lunta useaan kertaan ja vuodenvaihteen jälkeen muodostunutta jäätä on rikottu.

Hukkaan ei työ ole mennyt tämänhetkisten havaintojen perusteella, sillä suurin osa viheriöistä näyttäisi säästyvän jääpoltteelta. Kenttämestari onkin varovaisen optimistinen viheriöiden kunnon suhteen.

Tuleva viikot näyttävät kuitenkin tarkemmin tilanteen eikä vielä ole varaa juhlaan, sillä kevät tuo mukanaan seuraavan haasteen. Lumen alta paljastuvien viheriöiden uhkana on kuivuminen kevään tuulissa ja auringossa. Ongelmaa taklataan hiekoittamalla viheriöt. Kastelujärjestelmän avaaminen on kaukainen haave vielä tässä hetkessä.

Viheriöt on hiekoitettu reilulla kädellä kasvuston suojaamiseksi.

Korona, kentän ja rangen avaaminen

Kentän ja rangen avaamisen suhteen seuraamme tarkasti tilannetta. ”Joka kodin kenttämestari” olisi varmasti avaamassa kenttää jo, kun ensimmäinen vihreä oksa näkyy männyssä, mutta avaamisen suhteen on paljon huomioitavaa.

Avaamisen ajankohtaan vaikuttaa tänä keväänä olosuhteiden lisäksi myös tautitilanne ja tämän mukanaan tuomat viranomaismääräykset sekä -suositukset. Suunnitelmia golfkauden suhteen on tehty kaikkien tilanteiden varalle ja mikäli esteitä ei ole niin kentän avaamiselle ja pelaamiselle on olemassa selvät sävelet.

Rangen osalta voidaan todeta, mahdollinen avaaminen tapahtuu, kun pallojen koneellinen keräys saadaan käyntiin. (vertailuksi v.2019 avaus 18.4.) Tämä vaatii sen, että jäät rangelta sulavat ja pinta kuivuu, jotta se kestää koneellisen keräyksen.

Ennen avaamista on tarkoitus vielä järjestää pienryhmätalkoot turvavälein, jossa maahan painuneita palloja saadaan kaivettua kentästä.

Rangelle tulee käyttöön Nexgolf -ajanvaraus, joka huomioi kokoontumisrajoituksen.

Tulemme tiedottamaan tarkemmin harjoitteluun ja pelaamiseen liittyvistä asioista sekä ohjeistamaan selkeästi kun sen aika on.

Suomen golfliitto on laatinut myös suosituksia ja ohjeita niin golfkentille kuin -pelaajillekin. Niihin voit tutustu tästä.

Koronan aiheuttamia muutoksia

Tällä hetkellä tehtyjä toimia ovat olleet siis rangen sulkeminen toistaiseksi. Lisäksi alkukauden kilpailuista muutamia on jo peruttu ja muille etsitään tai on jo löydetty uusi ajankohta myöhemmin kesällä.

Metsäveljien talkootoiminta loppui heti alkuunsa. Hakkuiden jäljiltä risujen keräämistä kentällä kyllä riittää. Talkoohenki elää muussakin jäsenistössä/osakaskunnassa vahvana. Yhden miehen talkoita näkyy kentällä tietämättämme olleen. Kiitokset tästä panoksesta.