Mestaruuskilpailut kilpajunnujen heiniä - Oulun Golf

Mestaruuskilpailut junnujen heiniä

Iivari Anttonen otti selvän voiton miesten sarjassa

Junioripelaajat juhlivat ensimmäisiä aikuisten mestaruuksiaan

Oulun Golfkerhon mestaruuskilpailussa "nuorisolaiset" pokkasivat kirkkaimmat mitalit. 17-vuotias Iivari Anttonen ylsi mestariksi miehissä ja vasta 14-vuotias Aino Kiiskilä naisissa.

Mestiksillä jo lähes kuudenkymmenen vuoden historia

Oulun Golfkerhon mestaruuksista on pelattu vuodesta 1964 asti eli aina seuran perustamisesta lähtien.

Alkuaikojen innokuudesta kertoo varmasti hyvin seikka, että ensimmäinen mestaruuskilpailu järjestettiin 6. syyskuuta 1964 eli heti seuran perustavaa kokousta seuranneena päivänä Oritkarin 9-reikäisellä kentällä, jonka bogey oli muuten 37 lyöntiä (par-nimitys otettiin käyttöön vasta 1960-luvun lopulla). Sanomalehti Kaleva uutisoi kilpailusta urheilusivuillaan näyttävästi jopa kuvan kera otsikolla ”Seppo Alatalo Oulun golfmestariksi. Oritkarin radalla jännityskilpailu”.

Muutaman vuoden päästä eli 1966, liittyivät naisetkin mukaan mestaruusjahtiin.

Iivari Anttonen otti ensimmäisen mestaruutensa miehissä

Miesten-sarjaa on jo pitkään pelattu torstaista sunnuntaihin neljän kierroksen mittaisena ja maksimimäärä kilpailuun otettavia pelaajia on muistimme mukaan ollut 72 lähes aina. Tänä vuonna halukkaita olisi ollut enemmänkin, joten on todella hienoa, että kilpailu kiinnostaa pelaajiamme edelleen.

Seuran kolminkertainen ja puolustava mestari Pekko Oja avasi tämän vuoden kilpailunsa hienolla 70 lyönnin kierroksella ottaen yhden lyönnin johdon Petri Väänäseen ja kolmen lyönnin kaulan nuoreen Iivari Anttoseen. Toisen kierroksen jälkeen Pekko pullisteli edelleen kärkipaikalla yhteistuloksella 147 lyöntiä (70, 77) Iivari Anttosen iskiessä hiillostamaan aivan mestarin kantaan tuloksella 148 (73, 75). Myöskin Petri Väänänen roikkui edelleen hyvin mukana mestaruustaistossa pelaten kaksi enimmäistä kierrostaan tulokseen 150 lyöntiä (71, 79).

Kuten on jo kauan tiedetty niin golfkilpailut ratkaistaan aina takaysillä sunnuntaina. Kilpailun viimeiselle ysille siirryttäessä Pekko ja Iivari johtivat kilpailua rinta rinnan tilanteessa +5, joten kamppailu mestaruudesta oli saamassa arvoisensa loppuhuipennuksen tänäkin vuonna. Vasta 17-vuotias Iivari Anttonen selvitti viimeiset reiät selvästi paremmin ja pääsi nostamaan himoittua Oulun Golfkerhon lyöntipelin miesten-sarjan mestaruuspokaalia ensimmäistä kertaa ja vieläpä selvällä neljän lyönnin erolla. Petri Väänänen sijoittui kilpailun kolmanneksi lyönnin Pekon perässä.

"Oli kiva pelata vikassa ryhmässä, kun näki miten muut pelas. Tuntui myöskin mukavalta upottaa vimeinen putti vaikka otinkin lyhyeltä matkalta 3 puttia. Hommia oon tehnyt paljon jo talvesta asti ja kesällä pelannut 100 kierrosta". Lopuksi uunituore mestari halusi vielä kiittää perhettään ja valmentajaansa Henkka Thiliä.

Aino Kiiskilästä ensimmäistä kertaa mestari naisissa

Naisten-sarja saatiin pelattua, kuten aina ennenkin, täyden kahden kierroksen mittaisena eli 36 reiän tasoituksettomana lyöntipelikilpailuna. Osallistujia tänä vuonna oli kuusi eli vähimmäismäärä, jotta sarja pystyttiin järjestämään.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen viidellä lyönnillä kilpailua johtanut Aino Kiiskilä piti tallan pohjassa myöskin finaalipäivänä ja otti selvän yhdentoista lyönnin voiton ennen toiseksi sijoittunutta Päivi Jaakkolaa. Kolmanneksi ylsi Hanna Matilainen kahden lyönnin päässä Päivistä. Mestaruus oli Oulun Golfkerhon 14-vuotiaalle superlupaukselle ensimmäinen aikuisten sarjassa.

Miesten lopputulokset
Naisten lopputulokset

Lämpimät onnittelut Ainolle ja Iivarille!

Pekko Oja teki historiaa - Hole-In-One par 4 -väylällä

Pitkistä lyönneistään tunnettu, seuran kolminkertainen lyöntipelin mestari, Pekko Oja teki lauantaina 20.8. mestaruuskilpailuissa jotain mitä Sankivaarassa ei ole aiemmin nähty. Sangin 2. väylä, par 4, löytyi ainoastaan yhdellä lyönnillä. "Sanoin tiillä, että nyt pitää vaan lyödä iso draivi ilmaan, kun pisimmästä kohtaa yli veden oli 275 metriä. Pallo taivaalle ja oltiin katsovinamme, että lipulla se on noin 3 metrin päässä. Se oli kuitenkin kyltti, joka hämäsi palloksi. Sitten katseltiin vähän aikaa, että missähän se pallo on ja jäikö rantaan. Näin kuitenkin alastulojäljen noin metri ennen lippua ja ajattelin, että se on menny pitkäksi. Kävelin kupin ohi ja vahingossa katoin reikään niin ei s@?!%½a siellä se oli!"

Kilpailun toisena pelipäivänä, tapahtuman hetkellä, lippu oli haastavassa paikassa griinin vasemmassa etunurkassa.