#muntapapelata – Pelimatka Turkuun - Oulun Golf

#muntapapelata – Pelimatka Turkuun

Meitä golfareita Suomessa on yli 140 000 ja OGK:ssakin yli 1800. Jokaisella meistä on oma tapamme pelata. Kerro meille mikä on sinun tapasi pelata.

Pelimatka Turkuun

Senioritourin ensimmäiset osakilpailut pelattiin Turun seudulla. M70v sarja pelattiin 23.5. Kultarannan kentällä ja M65v sarja seuraavana päivän Aurinko Golfin kentällä Naantalissa. Molempiin sarjoihin osallistui noin 100 pelaajaa.

Aurinko Golffin kenttä on useamman vuoden ollut vaimoni Ritvan ja minun ”kotikenttä”, jossa olemme aloittaneet ja lopettaneet kesäpelikauden. Myöhäisen Teneriffan matkan ja Ylläksen lasketteluviikon jälkeen ei meillä kummallakaan kuitenkaan ollut intoa lähteä taas matkaan, vaan annoimme tänä keväänä pelioikeudet vuokralle.

Hienot näkymät Eeva-Liisan ja Riston parvekkeelta Teneriffalla.

Vähän välinpitämättömällä suhtautumisella omaan pelaamiseen katselin Mastersin pelejä maksukanavalta.

Katselin huippupelaajien harjoitus-svingejä ennen varsinaisia suorituksiaan. Ihastelin ja ihmettelin, että kuinka se voi olla noin kaunista ja sulavaa. Tietysti kun tuollaisen fiiliksen koin niin nousi haaste esiin, että voisinko itse saada lähimainkaan vastaavaa, repimättä tapahtuvaa vartalon kanssa yhteensopivaa mailan liikettä.

”Pro Henkkahan kysyy valmennettaviltaan suorituksen jälkeen, että miltä sinusta lyönti tuntui, niin minultakin.”

Hyvä ja tärkeä kysymys, mutta mistä saa kaivettua esiin sen miltä sen oikeasti pitäisi tuntua. Minä sain lähes kolmenkymmenen vuoden ”riuhtomisen” jälkeen sen tuntemuksen. Nyt omasta mielestäni lyönnissäni on selvästi erilainen rytmitys. Samalla helpottui kaikkien lyöntien tekeminen.

Pelini on sujunut niin hyvin, että pääsin jopa tyhjentämään Matti Moilasen ja parin muun hyvän pelaajan pelikassaa!

Näillä fiiliksillä päätin ilmoittautua molempiin yllämainittuihin osakilpailuihin. Turkulaistunut veljeni lupasi minulle majoituksen ja kuljetukset kisapaikoille. Niinpä lähdin matkaan junalla. Kyllä oli hienoa menoa ja matkan kesto alle kuusi tuntia. Ei kiskot kolkuttanut niin kuin kuusikymmenluvulla kun tein seitsemän vuotta veturinlämmittäjän ja dieselveturien koneapulaisen tehtäviä.

Ritvalle lupasin, että jos ei tule sijoituksia kymmenen joukkoon niin en lähde kauden muihin osakilpailuihin. Ainoastaan SM-kilpailut Seinäjoella halusin varata kalenteriin. Se sovittiin, koska olemme siltä suunnalta, Ilmajoki/Kurikka kotoisin.

Pelasin harjoituskilpailun Audi Openin Aura Golfissa. Tulos netto 75 ja tasoitus nousi 0,1. Samassa lyöntipelisarjassa voitto meni tuloksella 61 ja pelaajan slope oli 13. Kyllä pelaajalla on talven harjoitukset menneet nappiin!

Pelipäivä Kultarannassa oli loistava. Viimeisten lähtijöiden niskaan loppuväylillä tuli vähän sadetta.

Upeaa peliseuraa Kultarannassa, Teuvo Lappeenrannasta ja Johan Muuramesta.

Oma pelini oli hyvää. Tulos brutto 80 ja netto 69. Scr-sarjassa olin T5, samalla tuloksella moninkertaisen Suomenmestarin Alpo Mäntykorven kanssa. Hcp-sarjassa olin T3 kolmen muun pelaajan kanssa.

M65 sarjan pelipäivä Aurinko Golfissa oli selvästi viileämpi, 11-15 astetta. Reipas sadekuuro meni onneksi yöllä alueen yli, jättäen kentälle jonkin verran tilapäisiä vesilammikoita. Pelini oli edelleen hyvää, ulosmeno 39 lyöntiä. Sisääntulossa tuli kaksi harmittavan helppoa tuplapokia, toisessa ylämäkeen 71 metriä jäi 50 metriin ja toisessa 8 metriä vaati neljä lyöntiä. Tulos 43 eli brutto 82. Scr-sarjassa tulos riitti T18 sijaan. Voittajalle hävisin kuudella lyönnillä. Hcp-sarjassa olin sijalla T2 kahden muun pelaajan kanssa, häviten voittajalle Elis Askille (!) yhden lyönnin. Hän on kerrotun mukaan ”oikean” Elis Askin poika.

Lopuksi vielä toteamus, että ne kolme kenttää mitkä pelasin, eivät olleet nyt griineiltään meidän kenttien tasolla. Samoin väylänurmien tasalaatuisuus on meillä huippua. Vielä kun kaikkien väylien pohjat saadaan vähän pehmenemään. Meillä on loistavakuntoiset kentät, kiitos kenttämestari/kentänhoitajat, unohtamatta metsäveljien tekemää arvokasta puhdistus- ja raivaustyötä.

Hyvää golfkesää lukijoille.

Ari Kivistö