Info

Kauppa

Ajanvaraus

Aloita Golf

Oulun Golfkerho avasi juhlavuotensa Sankivaarassa

Oulun Golfkerho avasi juhlavuotensa Sankivaarassa

Oulun Golfkerhon kausi avattiin Sankivaarassa 18.5.2024. perinteisin menoin ja Kauden avaus -kilpailulla, johon osallistui 176 pelaajaa.

Perinteet syntyvät tekemällä ja ajan kanssa

Vuonna 1964 perustettu Oulun Golfkerho juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista taivalta.

Tähän historiaan peilaten voidaan ihan syystä sanoa, että kausi avattiin jälleen perinteisin menoin, johon kuuluivat lipunnosto ja kapteenien avauslyönnit sekä puheenjohtajan puhe Kauden avaus -kilpailua tietenkään unohtamatta.

Kaudelle 2024 lipunnoston kunniatehtävää pääsivät suorittamaan OGK:n uusi kapteeni Heikki Palosaari sekä naiskapteenin pestiä useamman vuoden kipparoinut Johanna Hyvönen.

Puheenjohtajan avauspuhe

Oulun Golfkerhon puheenjohtaja Marko Leiviskä avasi omassa puheessaan näkymiä tulevaan pelikauteen ja nosti esiin mm. muutoksen ravintolatoiminnassa. Oulun Golf on ottanut talven aikana ravintolatoiminnan itselleen. Tämä näkyy pelaajille uudistuksina ravintolatoiminnassa. Teemme kaikkemme viihtyvyyden ja tarjonnan eteen.

Kenttä avautuu nyt hyvässä tilanteessa. Kenttähenkilöstä on tehnyt syksyn ja talven aikana sitä kuuluisaa näkymätöntä työtä kentän kunnon eteen. Samaa työtä on tehty aiemminkin, mutta talvi on ollut meille myönteisempi. Nyt meillä on käsissä hyvät lähtökohdat ja on ensiarvoisen tärkeää, että me pelaajat huolehdimme jälkien korjaamisesta.

"Nautitaan tästä rakkaasta harrastuksesta ja tehdään tästä kaudesta yhdessä historian paras kausi! " Marko Leiviskä, Oulun Golfkerho ry:n pj.

Kauden avauksen tunnelmia Oritkarin kentältä ihan sieltä seuran alkuajoilta.


Oulun Golfkerhon Kauden avaus -kilpailu keräsi 176 pelaajaa

Oulun Golfkerhon Kauden avaus -kilpailu järjestettiin Vaara -kentällä, jossa kummallakin "ysillä" käytiin oma kilpailunsa.

Kilpailuun osallistui yhteensä 176 pelaajaa, 88 kummallakin kentällä. Kilpailun lähtöajat porrastettiin yhdellä tunnilla ja näin saimme tämän valtavan pelaajamäärän mahtumaan nätisti ravintolaan.

Kilpailun pelimuotona oli totuttuun tapaan 4-henkisin joukkuein käyty lyöntipeliscramble tasoituksin.

Kesäinen ja aurinkoinen sää suosi pelaajia. Lisäksi varsin navakkana puhaltanut tuuli väritti peliä. Saadun palautteen perusteella olosuhteen pelipintojen suhteen olivat mallillaan, vaikka vain pari viikkoa sitten ilmoittautumisen avautuessa pohdimme ehtivätkö lumet sulaa ja kenttä kuivua pelikuntoon.​​​​​​​

"Käsissämme on hyvä aihio"

Näin julisti toimitusjohtaja Petri Väänänen kilpailun alkuinfossa luonnehtien hyvää talvehtimista kentällä ja viitaten siihen, että kasvukausi on vasta aluillaan. Eletäänhän kuitenkin vasta toukokuuta.​​​​​​​

Yhteenvetona kilpailupäivästä voidaan todeta, että ilmassa oli ns. positiivista golfpöhinää.

Oulun Golf kiittää kaikkia osallistujia päivästä.

Olosuhteet olivat kesäiset ja pelipinnat kentällä keräsivät positiivista palautetta.


Uuden Vaaran kilpailu

Kilpailun tulostaso oli scrambleen tyypillinen ja kärjessä piti pelata pitkästi alle par tuloksen mikäli mieli palkintoja pokkaamaan.

Kilpailun voittoon pelasi joukkue Heidi Gardin, Lassi Gardin, Heikki Palosaari ja Petri Väänänen tasoitustuloksella 26 lyöntiä eli -10.

Toiseksi sijoittui kilpailun kestomenestyjät Juha E. Pesonen, Juha Pesonen, J-P Pesonen ja Veijo Haverinen tuloksella tasoituksellisella tuloksella 27. eli -9. Lyöntipelitulos ilman tasoituksia maestroilla 28 lyöntiä eli -8, joka oli myös kilpailun kovin tasoitukseton tulos.

Tulokset



PelaajatLyönnit


1. Heidi Gardin, Lassi Gardin, Heikki Palosaari ja Petri Väänänen26


2. JP Pesonen, Juha J Pesonen, Juha E Pesonen, Veijo Haverinen27


3. Pyry Paturi, Iiro Kangas, Olli Tahkola, Jani Nivalainen27


4. Tommi Rein, Jarmo Mällinen, Susanna Rein, Noora Schroderus27


5. Sami Saariniemi, Jussi Honkanen, Jaakko Parviainen, Juho Pehkonen27

Tasatuloksissa ratkaisee pienempi tasoitus


Vanhan Vaaran kilpailu

Jos oli kova taso Uuden Vaaran kilpailussa, niin sitä samaa oli tarjolla myös Vanhalla Vaaralla.

Kilpailun voittoon kahden lyönnin turvin pelasivat Jarmo Hagelberg, Juha Sarkkinen, Mika Rytkonen, Jouni Puurunen. Tasoituksellinen tulos 26 lyöntiä eli -10.

Kärjen takana on totutusti aina tilaa, joskin ahdasta tälläkin kertaa. Kilpailun toiseksi sijoittuvat Mika Karjalainen, Saila Pihlajamaa, Mika Ervasti, Marlena Ervasti tasoituksellisella tuloksella 28 lyöntiä, -8, joka oli täsmälleen sama kuin kolmanneksi sijoittuneilla Mikko Jurvelin, Jarmo Ollila, Urho Jurvelin, Eino Jurvelin

PelaajatLyönnit
1. Jarmo Hagelberg, Juha Sarkkinen, Mika Rytkonen, Jouni Puurunen26
2. Mika Karjalainen, Saila Pihlajamaa, Mika Ervasti, Marlena Ervasti28
3. Mikko Jurvelin, Jarmo Ollila, Urho Jurvelin, Eino Jurvelin28
4. Erkki Tuomiaho, Veijo Kurki, Kimmo Mattila, Heikki Varis29
5. Aaku Leinonen, Matias Autio, Olli Niinimäki, Aatu Maikkola29