Oulun Golfkerhon reikäpelimestarit selvillä - Oulun Golf

Oulun Golfkerhon reikäpelimestarit selvillä

Senioreiden finaalissa kohtasivat Sauli Niemelä ja Veli-Pekka Meriläinen.

Oulun Golfkerhon reikäpelimestarit selvillä

Lauantaina kaavion pelit pelattiin 9-reikäisinä, sunnuntain välierä ja finaali 18-reikäisinä Vaaran upeakuntoisella kentällä.

Vuodesta 1992, eli Sankivaaran avaamisesta saakka, on pelattu Oulun Golfkerhon reikäpelimestaruuksista. Miesten sarja aloitteli tuolloin ja seniorit tulivat mukaan remmiin 2002. Matkan varrella molemmat sarjat ovat yhdistyneet naisten sarjojen kanssa yleisiksi sarjoiksi.
Reikäpeli poikkeaa normaalista lyöntipelistä hivenen jo ihan sääntöjenkin puolesta, mutta suurin ero on kuitenkin siinä, että reikäpelissä pelataan aina kunkin reiän voitosta. Reikäpeli päättyy siinä vaiheessa, kun toinen pelaaja johtaa niin paljon, ettei häviöllä oleva voi enää tasoittaa peliä. Mikäli peli on tasan viimeisen reiän jälkeen, pelaajat jatkavat peliä reikä kerrallaan, kunnes voittaja selviää.

Tulokset


Juhana Kukkonen esitti finaalissa virheetöntä peliä.

Juhana Kukkonen vakuuttavin ottein Yleisen-sarjan voittoon

Vuoden 2021 reikäpelin Suomen mestari Juhana Kukkonen oli jälleen karkeloissa mukana. Mies valmistautuu parhaillaan DP World Tourin karsintoihin, jotka starttaavat Juhanan osalta syyskuun puolessa välin.
Semifinaaliottelussa Pekko Oja pisti Juhana ahtaalle ollen jo 3UP, mutta Juhana löysi jäätävän kirivaihteen ja paineli takaysin seitsemälle viimeiselle reiälle kolme birdietä ja lopetti eagleen, jolla irtosi 1/0 voitto.

Lauantain ottelut 9r.

  • Juhana Kukkonen 2/1 vs Päivi Jaakkola
  • Juhana Kukkonen 2/1 vs Topi Käyhkö


Sunnuntain ottelu 18r.

  • Juhana Kukkonen 1/0 vs Pekko Oja
  • Juhana Kukkonen 6/5 vs Teemu Karvonen


Juhana kommentit kisasta:

”Vaara oli viritetty upeaan kuntoon ja noilla griininopeuksilla piti olla jokaisessa lyönnissä hereillä. Semifinaalissa oma peli ei lähtenyt heti porteista käyntiin, joten takaysillä joutui venymään huippusuorituksiin. 18. väylän eagle kruunasi vahvan kirin ja sen turvin sitten finaaliin. Finaalissa peli oli tasaisen varmaa ja muutama böödikin lipsahti korttiin. Reikäpelejä saisi olla useammin, mukavaa vaihtelua lyöntipelikilpailujen keskelle. Suuret kiitokset kenttähenkilökunnalle, joka on koko kauden tehnyt upeaa työtä. Monella Suomen kentällä on tullut tänä kesänä pelattua ja pakko kyllä sanoa, että Sankivaaran kentän kunto on aivan omaa luokkaansa!”


Sauli Niemelä pelasi itsensä mestariksi tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Senioreiden mestaruus Sauli Niemelälle

Seniorisarjojen ikäraja on 50 vuotta. Kilpailijoita sarjaan osallistui 17. Kaaviota tarkastellessa kävi hyvinkin selväksi, että voittajaehdokkaita löytyy kaavion jokaisesta kolkasta.

Molempien finalistien tie oli varsin tiukka, mutta erityisesti Sauli Niemelä urakoi ensimmäisenä päivänä molemmissa otteluissa jatkoreiltä voitot. Lauantain semifinaaliakin jännättiin viimeiselle reiälle saakka.
Finaalivastustajaksi ”Sale” sai vuonna 2016 reikäpelimestaruuden voittaneen Veli-Pekka Meriläisen.

Lauantain ottelut 9r.

  • Sauli Niemelä 10th. vs Juhani Heikkilä
  • Sauli Niemelä 10th vs Antti Leskinen


Sunnuntain ottelu 18r.

  • Sauli Niemelä 1/0 vs Sakari Palsola
  • Sauli Niemelä 4/2 vs Veli-Pekka Meriläinen


Saulin kommentit kisasta:

”Pääosin lyöminen oli hyvää, hetkittäin omastakin mielestä kiitettävää, mutta välillä tuli sellaisia suorituksia, joissa taikurillakin jäi suu auki. Ja taisi jäädä vastustajallakin. Onneksi reikäpelissä näitä ei tartte murehtia kuin reiän menetyksenä. Kaippa pelissä on tasaisuutta kuitenkin sen tarvittavan verran, ettei nämä sketsit päässeet valtaamaan pelihuumoria. Loppuottelussa Vellun puttaaminen teki hurjan vaikutuksen ja sainkin siitä imettyä omaan puttiini rauhallisuutta ja tempoa. Alkoi yli metrin putteja uppoamaan, kiitos Vellu”