Puheenjohtajan mietteitä alkukaudesta 2020 - Oulun Golf

Puheenjohtajan mietteitä alkukaudesta 2020

Puheenjohtajan mietteitä alkukaudesta 2020

Kulunut talvi ja kevät ovat todellakin olleet hyvin erikoisia, ei pelkästään koronan vuoksi, vaan myös siksi, että talvi oli pitkään aikaan erittäin huono golfkentän kannalta. Se, että pääsemme aloittamaangolfkauden kesägriineille jo tässävaiheessa kevättä/kesää on suurelta osin meidän ammattitaitoisen henkilökunnan ansiota. Suurinosa on varmaan nähnyt tai ainakin kuullut huhuja miten paljon ja paksusti jäätä kenttää oli tuhoamassa ja kuinka massiivisesti sitä poistettiin Raikoa ja muita työkaluja käyttäen. Griinit saatiin ja saadaan kuntoon, väylät ovat näin alkuvuodesta ainakin tuhojen takia lyhyessä nurmessa.

Toinen kevättä ravisuttava asia on tietenkin maailmanlaajuinen COVID-19, eli tuttavammin Koronaepidemia. Korona on toki vaikuttanut meidänkin seuran ja yhtiön toimintaan ja tulevan kesän suunnitteluun. Kuitenkin meillä Oulussa on tehty jo pitkään hyvää ja pitkäkestoista työtä kaikilla osa-alueilla ja tämänkin tukemana näyttää siltä, että tänäkin vuonna Oulun Golf yhteisössä päästää hyvään lopputulemaan.

Meille on tullut hienosti uusia golfin aloittajia ja ehkä myös monia uudelleen lajin pariin haluavia. Olette kaikki meille erittäin tervetulleita ja toivottavasti viihdytte meillä pitkään. Uusille kerholaisille vinkkinä, että tulkaa rohkeasti mukaan toimintoihin ja tapahtumiin. Minuun ja toimistoon voi ja pitää ottaa yhteyttä mikäli jokin asia lajin aloittamisessa tai Oulun Golfkerhon toiminnassa askarruttaa. Tiedottamisista selviää paljon asioita ja loput selviää kysymällä. Kiitos, että valitsitte meidät seuraksenne!
​​​​​​​
Johtokunnan ja Hallituksen kokoukset olemme varmuuden vuoksi pitäneet nyt keväällä etäyhteyksillä, mikä on toiminut erinomaisesti, eikä ole haitannut asioiden valmistelua tai päätöksentekoa. Päinvastoin olemme pystyneet joustavasti ja nopeasti tekemään päätöksiä koronan aiheuttamista rajoituksista pelaamiseen ja kentän käyttöön ja pystyneet myös tiedottamaan niistä lähes ”reaaliajassa”.

Tapahtumien kannalta on selvää, että tilanteessa, jossa epidemian takia on voimassa paljon erilaisia rajoituksia ihmisten väliseen kanssakäymiseen, joudumme tekemään erilaisia toimenpiteitä, jotta tapahtumissa voidaan olla turvallisesti ja kenelläkään ei tule olemaan epävarmaa oloa omasta turvallisuudesta. Tässä tarvimme kaikkien teidän apua ja ymmärrystä noudattamaan antamiamme ohjeita ja määräyksiä.

Myös palveluiden kanssa jouduimme tekemään erikoisjärjestelyitä, talvella opetuksen osalta ja nyt keväällä ainakin Proshopin ja ravintolan avaamisen osalta.
Kuitenkin nyt kesäkuuta kohden mennessä näyttää siltä, että pääsemme nauttimaan palveluista kohtuullisen normaalisti, toki tiettyjä rajoituksia noudattaen. Nyt onkin hyvä paikka käyttää yhteisömme palveluita, opetuspalveluita omilta proilta, välinepalveluita omalta Proshopilta ja ravintolapalveluita omalta ravintolalta. Tuetaan heitä kaikkia yhdessä!

Muutama viikko sitten saimme viimeinkin odottamamme uutisen Par 3 kentän rakentamisen rahoituksesta. Oulun Seudun Leader rahoittaa hankettamme hieman yli 115 000 eurolla ja työt päästiin aloittamaan. Rakennustyöstä johtuen entinen ”monttu” on nyt kiinni ja harjoittelu siellä ei ole sallittua. Tämän varmaan kestämme, kun tiedämme mitä odottaa tuleville kesille. Toimitusjohtaja lupasikin jo, että Sankivaarassa pelataan 15.4.2022 griineille, tuo päivämäärä on lisätty jo monen pelaajan kalenteriin.

Oikein mukavaa alkukautta 2020 teille kaikille ja nähdään kentällä!

Marko Leiviskä, puheenjohtaja