Puheenjohtajan mietteitä alkukauteen 2021 - Oulun Golf

Puheenjohtajan mietteitä alkukauteen 2021

Kulunut talvi ja kevät olivat jälleen kerran hyvin erikoisia, ei pelkästään jatkuneen koronan vuoksi, vaan myös siksi, että talvi oli pitkään aikaan runsas luminen ja hiihtokelit jatkuivat suotuisina kohtuu pitkään. Varmaan moni meidänkin seuran jäsenistä teki uusia omia hiihtoennätyksiä talven aikana.

Golfkentän kannalta usein puhutaan, että luminen talvi ”suojaa” kenttää talvituhoilta. Väylät ja tiipaikat näyttävät meillä talvehtineen oikein hyvin. Jäätä ei talvella muodostunut runsaasti ja näin ruoho säilyi elinvoimaisena kevääseen. Kovat sateet syksyllä juuri syys/talvitöiden aikaan olisivat saaneet jäädä tulematta. Suoja-aineiden teho ei kovan sateen jälkeen ole optimi ja meilläkin saatiin keväällä viestejä lumihomeen muodostumisesta griineille. Onneksi meillä on erittäin kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka aloitti konsultoinnit sekä käynnisti korvaavat toimet keväällä välittömästi. Suunnitelmat ovat tehty ja toteutus on täysillä käynnissä. Nyt vaan toivotaan lämmintä säätä ja sopivasti vettä, jotta griinit kasvavat hyvään pelikuntoon. Kentän avauduttua ja meidän kulutustasolla (pelikierrosten määrä on erittäin korkea) griinien kasvun pitää olla hyvin käynnissä, että emme tee tuhoa griineille suurella kulutuksella. Eli meiltä jäseniltä pyydän hieman malttia, griinit onneksi kasvavat kohtuu nopeasti hyvissä olosuhteissa.

Toinen tätäkin kevättä häiritsevä asia on tietenkin maailmanlaajuinen korona.
Kevään 2021 käynnistyessä olemme tietoisempia koronasta, mutta tilanne on toki vaikuttanut osaltaan meidänkin seuran ja yhtiön toimintaan ja tulevan kesän suunnitteluun. Johtokunta, Hallitus ja Toimikunnat ovat olleet erittäin aktiivisia koko talven. Kenttätoimikunta on kenttämestareiden kanssa saanut suoritettua kevään kenttäkatselmoinnin, jonka tuloksia työstetään korjauslistaksi ja tulevaisuuden korjaussuunnitelmaksi.

2020 oli golfille erittäin hieno. Lajin pariin tuli todella paljon uusia ja paluun tekeviä pelaajia. Myös 2021 näyttäisi kevään perusteella olevan kasvun vuosi koko maan golfia tarkastellessa. Meillekin on tullut lisääuusia golfin ja golf tavoittaa yhä laajemmin eri ikäluokkia harrastamaan hienoa lajia. Olette kaikki uudet harrastajat erittäin tervetulleita ja toivottavasti viihdytte meillä pitkään. Uusille kerholaisille jälleen kerran ilmaisena vinkkinä, tulkaa rohkeasti mukaan toimintoihin ja tapahtumiin. Minuun, valmentajiin, ohjaajiin ja kapteeneihin sekä toimistoon voi ja pitää ottaa yhteyttä, mikäli jokin asia lajin aloittamisessa tai Oulun Golfkerhon toiminnassa askarruttaa. Somesta ja nettisivuilta löytyy paljon asioita ja loput selviää kysymällä. Kiitos, että valitsitte meidät seuraksenne!
Viime kesän kokemukset auttavat tulevan kesän tapahtumien järjestelyissä ja nyt vain toivotaan, että tilanne tulevana kesänä on parempi. Korostan kuitenkin huolellisuutta ja toisten huomioon ottamista edelleen korona tilanteen ollessa ”päällä”. Tarvimme kaikkien teidän apua ja ymmärrystä noudattamaan antamiamme koronaohjeita ja määräyksiä.

Tapahtumia on kalenterissa erittäin paljon, kaikille löytyy varmasti jotain. Jo olleet avoimet ovet 8.5. olivat menestys, kiitos vielä kaikille järjestelyihin osallistuneille. Kalenterissa on runsaasti viikkokisoja, seuraotteluita ja tapahtumia. Kesän kohokohtana saamme järjestää 29.-30.7. Junioreiden SM-Joukkue 2021 kilpailut Vaaran kentällä. Tähän tapahtumaan tarvimme runsaasti talkoolaisia. Halukkaat vapaaehtoiset voivat ilmoittautua toimistoon.

Par3 kenttä saatiin syksyllä hienoon malliin. Alkukesän aikana suoritetaan lopulliset fixaukset ja loppukesästä 2021 päästään kentällä lyömään avauslyönnit. Par3 kentän suunnitteluissa on huomioitu esteettömyys ja mahdollisuus kokeilla golfia seuralle hankitulla paragolfer laitteella. Suomen HCP Golf ry valitsi Oulun Golfkerhon vuoden 2020 HCP Golf yhteisöksi, olemme huomioineet erityisryhmien tarpeita ja tehneet mieluista yhteistyötä Suomen HCP Golf ry:n kanssa.

Oikein mukavaa kevättä ja golfkautta 2021 teille kaikille. Nähdään kentällä!

Marko Leiviskä
puheenjohtaja
​​​​​​​