Reikäpelien mestaruudet ratkottu - Oulun Golf

Reikäpelien mestaruudet ratkottu

Yleisen sarjan finaali ratkottiin pidemmän kaavan mukaan.

Seuran reikäpelimestarit selvillä

Muutoksen positiiviset tuulet puhalsivat tämän vuoden reikäpelin mestiksissä, kun karsintoja ei pelattu ollenkaan. Lisäksi molemmat sarjat pelattiin yleisinä sarjoina. Reikäpeleissä pronssiotteluita ei pelattu, joten ladulle lähdettiin vain voitto kiikarissa.

Yleinen seniorisarja

Senioreissa nähtiin tänäkin vuonna yllätyksiä ja miksipäs ei oltaisi nähty, kun reikäpeli pelimuotona on varsin yllätyksellinen. Mestaruutta yleisessä seniorisarjassa ratkottiin 24 pelaajan kesken.

Mitä itse otteluihin tulee, niin ennakkosuosikkeihin kuulunut Koiviston Miikka putosi toisella kierroksella, vaikka pelasi kovatasoista golfia parin pintaan. Juha Jakola voitti Miikan 2/0 huikealla pelillä. Voittajaksi senioreissa pelasi Haverisen Veijo voittaen Kimmo Mattilan 4/3.

Finaaliin tiensä raivannut Kimmo vastasi viikonlopun parhaasta lyönnistä, kun hän upotti holarin Vaaran 11 lauantaina. Ehkäpä tämä tuli jo kokemuksella, kun kyseessä miehen toinen, ”ässä”

Yleinen sarja

Kuten mainittua, tänä vuonna ei A-sarjassa pelattu vain miesten kesken, vaan sarja oli avoin myös naisille. Pääsarjassa osallistujia oli 24 pelaajaa, joista kaksi naisia. Käytössä 32 kaavio jolloin sijoitetut pelaajat suoraan toiselle kierrokselle.

Miesten sarjassa ottelut olivat erittäin tiukkoja ja uusintareikien kautta haettiin vauhtia useammassa otteluparissa.

Sijoitetut pelaajat etenivät finaalivaiheeseen. Semifinaaleissa vastakkain Tero Leppänen ja Jukka-Pekka Savolampi sekä Pekko Oja ja Janne Anttonen. Teron ja J-P:n ottelussa vauhtia haettiin uusinnan kautta, joka ratkesi J-P:n hyväksi. Toisessa parissa Pekko ja Janne päättivät ottelunsa varsinaisen peliajan puitteissa, jälkimmäisen viedessä ottelun nimiinsä 2/0.

Mestaruustaisto oli tiukka, J-P:n vetäessä letkaa hienoisessa johtoasemassa. Takaysillä mukaan liittyneen yleisön mielenkiinto pysyi varmasti helposti yllä kun reikiä voitettiin puolin jos toisin urakkatahtiin. 18. reiän jälkeen tilanne oli tasan ja edessä uusintareiät. Uusintaa pelattiin kahden reiän verran. Lopulta Janne Anttonen seuran reikäpelimestariksi.