Shoot out Leppäsen heiniä... jälleen. - Oulun Golf

Shoot Out Leppäsen heiniä... jälleen

Shoot Out Leppäsen heiniä... jälleen.

Juhannusviikonloppu on päätetty perinteisesti Shoot Out -kilpailulla eri sarjoissa.

Perinteinen juhannusviikonlopun Shoot Out pelattiin sunnuntaina 26.6. helteisessä säässä Vanhalla Vaaralla (10-18). Pelimuotona Shoot Out on poikkeuksellinen jännittävä niin pelaajille kuin yleisöllekin.

Shoot Outissa koko ryhmä (max. 10 pelaajaa) starttaa samalta väylältä yhtä aikaa ja jokaisella väylällä heikoimman lyöntipelituloksen tehnyt pelaaja tippuu kisasta pois. Tasatilanteissa putoaja ratkaistaan sudden death -periaatteella pelaamalla pallo mahdollisimman lähelle lippua etukäteen merkityltä droppialueelta. Kauimmas jääneen pallon omistaja joutuu siirtymään katsomon puolelle.

Vuoden 2022 Shoot Outissa sarjoja oli neljä: Seniorit 65+, Seniorit 50+, Mid 25+ ja Yleinen. Kaikki sarjat ovat avoimia niin miehille kuin naisillekin.


Yleinen sarja

Yleisen sarjan voiton vei jälleen Tero Leppänen. Näin voidaan syystäkin sanoa, sillä seitsemästä startista plakkarissa neljä voittoa. Ei pöllömmin. Terolle pelimuoto tuntuu miehen omienkin sanojen mukaan sopivan. Teron kanssa tiukasti voittokamppailussa oli OGK:n juniorikaarti, Eemeli Anttonen (2.) sekä vakuuttavasti palloa lyöneet nuoret "superjunnut" Topi Käyhkö (3.) ja Iivari Antttonen (4.)

 1. Tero Leppänen
 2. Eemeli Anttonen
 3. Topi Käyhkö
 4. Iivari Anttonen
 5. Teemu Karvonen
 6. Eino Antikainen
 7. Janne Anttonen
 8. Jukka-Pekka Pesonen
 9. Antti Hyvärinen
 10. Antti Junttila

Mid 25+

Midien kohdalla on ehkä väärin puhua ikämies /-nais -sarjoista, sillä nykyisellään alaikäraja on 25 vuotta. Vaikka ikärajoituksella sarjan ulkopuolelle rajataan nuoret ja notkeat junnut, on midien sarja tasoltaan timanttia.

Tämän vuoden mestariksi pelasi Visa Poropudas. Voiton resepti Visalla oli selkeä.

 • Lisää rutkasti väyläosumia, pidä pallo muutoinkin pelissä.
 • Kypsyttele vastustajia pääosin par-tuloksilla noin 2,5h
 • Koristele kierros birdiellä lopuksi.


Tätä reseptiä on vaikea voittaa ja sen sai todeta erittäin hyvin pelannut ja toiseksi sijoittunut Marko Leiviskäkin. Kolmanneksi sarjassa Hirvosen Olli.

 1. Visa Poropudas
 2. Marko Leiviskä
 3. Olli Hirvonen
 4. Pentti Turkka
 5. Jari Koskela
 6. Päivi Jaakkola
 7. Ilari Tiikkainen
 8. Marika Leiviskä
 9. Jukka Ollakka
 10. Sami Kauppinen

Seniorit 50+

Senioreiden 50+ sarja oli tänä(kin) vuonna erittäin kovatasoinen ja miksipä ei olisi kun osallistujalistaa katselee. Koko joukkion ykköseksi pelasi itsensä Eero Kallio, joka kiitteli sarjan kovaa tasoa. Helpolla ei voitto hyvästä pelistä huolimatta irronut, vaan Eerokin joutui pariin otteeseen uusintaan, joista selvitti tiensä jatkoon vakuuttavin ottein. Eeron kanssa voitosta viimeisellä reiällä pelasi Veijo Haverinen. Jukka Torvela joutui taipumaan uusinnan kautta kolmanneksi.

 1. Eero Kallio
 2. Veijo Haverinen
 3. Jukka Torvela
 4. Sauli Niemelä
 5. Tuomo Alatalo
 6. Risto Lindfors
 7. Veli-Pekka Meriläinen
 8. Kimmo Mattila
 9. Jouni Karjalainen
 10. Arto Matilainen

Seniorit 65+

Seniorit 65+ sarja pelattiin nyt ensimmäistä kertaa ja voittajaksi pelasi Matti Moilanen vahvalla lopetuksella. Mestarin kommenteista päätellen lyönti on nyt jiirissä ja Matista varmaan kuullaan myös jatkossakin. Matin kanssa viimeisellä reiällä mestaruudesta kampesi Risto Rönkkö.

 1. Matti Moilanen
 2. Risto Rönkkö
 3. Heikki Varis
 4. Jukka Rissanen
 5. Esa Aittokoski
 6. Heikki Kovalainen
 7. Ari Kivistö