St. Michaels paukuteltiin pakettiin - Oulun Golf

St. Michaels paukuteltiin pakettiin

St. Michaels Trophy on yksi Oulun Golfkerhon suosituimpia kilpailuja, osallistujamäärältään ylivoimaisesti suurin, mutta mistä suursuosion saavuttaneessa kilpailussa on kyse?

St. Michaels paukuteltiin pakettiin

St. Michael Trophy tulee vuosi vuoden jälkeen viimeistä paikkaa myöten täyteen, ja halukkaita joukkueita on jonoksi asti. Joukkueiden kokoonpanot suunnitellaan jo kesän alussa ja kilpailun päivämäärä laitetaan tarkasti ylös kalenteriin.

Kilpailupäivänä kentällä vietetään noin 7-8 tuntia säässä kuin säässä. Kierroksen pitkä kesto johtuu siitä, että kyseessä on kolmen hengen scramble, ja jokaisessa lähdössä on kaksi joukkuetta. Kilpailussa mukana 56 joukkuetta, yhteensä 168 pelaajaa.

Mutta mistä lähtien tätä kulttikisaa on sitten pelattu? Tutkiva journalismi johdattaa tiedonjanoiset kisan alkulähteille vuoteen 2001. Tuolloin voittajaksi itsensä pelasi joukkue Harjula/Ylikortesniemi/Wendelin nettotuloksella 62. Tuosta vuodesta lähtien voittotulokset ovat hiukan parantuneet ja voittotuloksien keskiarvo on n.59 lyöntiä. Kilpailun historian kovimmasta voittotuloksesta vastasi vuonna 2003 rytmiryhmä Koivisto/Kuiri/Nissilä, joka löi tauluun tuloksen 56 lyöntiä.

Ei-niin-hamassa menneisyydessä ilmoittautuminen tapahtui Sankivaaran toimistolle, jolloin ihmiset jonottivat jo aamun pikku tunneista lähtien päästäkseen mukaan kisaan. Nykypäivänä kisaan ilmoittaudutaan suoraan Oulun keskustassa sijaitsevassa St. Michael- baarissa. Kyseisessä baarissa tapahtuu perinteisesti myös nimikkokisan palkintojen jako, joten iltauniset pelaajat saavat tulokset tietoonsa vasta seuraavana aamuna.

Tänä vuonna kilpailu lauantaina järjestettiin 8.9 ja ladulle lähti jälleen 56 tiimiä voitonkiilto silmissään. Keiden nimet kirjattiin voittopystiin tänä vuonna?

Voittajlista vuosien varrelta

St Michael´s Trophy 2018

Oulun golfkerhon ammattimiehet Juhana Kukkonen, Pekko Oja ja Jukka-Pekka Savolampi olivat lyöneet hynttyyt yhteen ja keränneet varsin kovan joukkueen. 3-miehinen scramble on leikkisästi sanoen puttikisa, hyvin toki pitää ja saa lyödä, mutta puttipelin täytyy olla kuosissaan, jotta tulosta saadaan aikaiseksi.

Tulostahan sitten tuntui pojilla syntyvän, 14 birdietä, 1 eagle ja 3 paria takasivat 56 lyönnin tuloksen. Tasoituksella -2 pelannut kolmikko sai näin voittotulokseksi neton 58 lyöntiä.