Toimitusjohtajan tervehdys - Oulun Golf

Toimitusjohtajan tervehdys

Toimitusjohtajan tervehdys

Golfkausi 2022 on hyvässä vauhdissa ja kesän kiireisimmät viikot ovat juuri alkaneet. Golfkauden pääsimme tänä vuonna aloittamaan loistavakuntoisille viheriöille jo toukokuun puolessa välissä.

Golfin suosio ja kasvu on ollut valtaisaa koko Suomessa viimeisen kahden vuoden aikana. Tällä hetkellä näyttää, että olemme saaneet pidettyä suurimman osan viimeisen kahden vuoden aikana golfin aloittaneista mukana ja lajin suosio jatkuu Oulussa vahvana. Uusia pelaajia on saatu houkuteltua mukavasti lajinpariin ja Green Card -kurssit ovat olleet poikkeuksetta täynnä toukokuun alusta asti. Uusi Par 3 -kenttä on ollut aktiivisessa käytössä ja omien jäsentemme lisäksi kentällä on käynyt kevään aikana lajitutustujia sekä useita yritysryhmiä.

Oulun Golfkerhon jäsenmäärä on tällä hetkellä 2363 kpl (2021 kokovuoden jäsenmäärä oli 2420). Jäseniä tulee edelleen päivittäin lisää ja jäsenmäärämme tulee olemaan kauden lopussa samalla tasolla kuin 2021. Jäsenmäärä Oulun Golfkerholla jakautuu seuraavasti, miehiä 63 %, naisia 25 % ja junioreita 12 %. Pelikierrosmäärät ovat hieman viime vuotta pienemmät, kokonaismäärä Sanki- ja Vaara-kentillä oli kesäkuun loppuun mennessä 24 490 kpl (2021 kierrosmäärä samaan aikaan 25 839 kpl). Kierrokset jakautuvat seuraavasti, Sanki 8041 (8747), Uusi Vaara 8466 (9630) ja Vanha Vaara 7983 (7462). Lisäksi Par 3 -kentällä on pelattu alkukauden aikana 1427 kierrosta. Alkukauden ajanvarausjärjestelmä puutteen vuoksi Par 3 -kentän kierrosmäärästä puuttuu yli 1000 kierrosta.

Molempien kenttien kunto on ollut kauden alusta asti hyvällä tasolla. Varsinkin viheriöiden osalta pelikunto on ollut loistava. Talvi oli Oulun alueen golfkentille suotuisa, jonka lisäksi syksyllä tehdyt hoitotoimenpiteet varsinkin viheriöille onnistuivat täydellisesti. Suurimpana kehityskohteena kenttien osalta nähdään väylät ja tiipaikat. Näiden kunto on ollut alkuvuoden kohtuullinen ja selkeänä tavoitteena on kehittää näiden alueiden hoitotoimia tulevaisuudessa.

Olemme käyneet kenttämestareiden kanssa vierailulla kauden aikana usealla kentällä ja päässet tutustumaan heidän hoitomenetelmiinsä. Tulevana syksynä tulemme kokeilemaan väylien ja tiipaikkojen osalta uudenlaisia hoitomenetelmiä, joilla uskomme pelialueiden kunnon parantuvan tulevaisuudessa. Raffit eli karheikkoalueet ovat toinen kehityskohde; tälle vuodelle oli tarkoitus lisätä semiraffialueet kentälle. Valitettavasti koronasta johtuvien toimitusmyöhästymisten vuoksi emme tule saamaan uutta leikkuria tähän kauteen ja näin ollen semiraffit leikataan kentillemme vasta kaudella 2023. Pelattavuuden ja pelinopeuden parantamiseksi päätimme kuitenkin, että raffialueet lyhennetään koko kentän alueelta 38 mm (50 mm).

Kenttäalueella on menossa tiipaikka remontti, joka tulee kestämään vuoteen 2025 asti. Remontti pyritään toteuttamaan niin että se vaikuttaisi mahdollisimman vähän pelaamiseen. Valtaosalla väylistä nykyisiä tiipaikkoja pystytään käyttämään, kunnes uudet tiipaikat valmistuvat pelikuntoon. Samaan aikaan uusitaan kentäntiealueita. Remontti ja muutostyöt tehdään muiden kentänhoitotöiden ohessa ja sen vuoksi osa tiealueista on vielä keskeneräisiä.

Vaihdoimme kevään aikana sekä toiminnanohjausjärjestelmää että kilpailuohjelmistoa. Alku oli monella tapaa haastava ja teiltä pelaajilta saatu palaute on ollut ensiarvoisen tärkeää näiden kehittämisessä. Tällä hetkellä näyttää, että suurimmat haasteet on saatu korjattua. Sekä meidän että WiseGolfin tavoite on kehittää järjestelmää niin, että se palvelisi jäseniämme tulevaisuudessa entistä paremmin.

Players 1st -jäsenkysely aktivoitiin tänä vuonna normaalia aikaisemmin ja osalle kysely on tullut jo viime viikolla. Toinen osa, n. 50 % jäsenistä saa kyselyn syyskuun lopulla. Palautteet ovat meille ensiarvoisen tärkeitä toiminnan kehittämisen kannalta; toivottavasti mahdollisimman moni teistä käy vastaamassa kyselyyn.

Hyvää golfkesää 2022!
#MEollaanOULUNGOLF

Petri Väänänen
Toimitusjohtaja Oulun Golf