Senioreiden viikkokisat polkaistiin käyntiin - Oulun Golf

Senioreiden viikkokisat polkaistiin käyntiin

Senioreiden viikkokisat polkaistiin käyntiin maanantaina 30.5.

Ensimmäisen kisan puitteet olivat tavallista juhlavammat: asiansa osaavat startterit ohjastivat pelaajat ykköstiiltä kohti 18-reiän seikkailuja.

Seniorigolfaajat saivat asiantuntevaa neuvontaa pelimuodosta, pelinopeudesta ja myös tietoa paikallissäännöistä. Seniorit rynnistivätkin kentälle neljän hengen ryhmissä kuin varsat kesälaitumille. Kaikkiaan mukana oli 64 pelaajaa, mikä on noin kolmannes enemmän kuin edellisten vuosien avauskisoissa.

Yksi ainutlaatuinen piirre seniorikisoissa näkyy toistuvan vuodesta toiseen. Pelataan tosissaan, mutta ei tosikkoina; hurtti huumori kuuluu oleellisena osana peliryhmien keskusteluissa kentällä jatkuen pelin jälkeen ravintolassa ruokailun yhteydessä.

Sääennusteiden lupaamista sateista ei ollut tietoakaan, mikä sai epäilemään, olisiko Pikkaraisen Mattikin kentällä! Sopivan lämmin, lähes tuuleton keli loi loistavat mahdollisuudet kovaan tulostasoon; ja senhän pelaajat hyödynsivät! Viheriöt olivat vuodenaikaan nähden erinomaisessa kunnossa. Leikkuukorkeuskin oli laskettu sellaiselle tasolle, että niillä oli jo nautinto putata.

Pelimuotona oli tasoituksellinen pistebogey kahdessa sarjassa eli naisille ja miehille omansa. Myös paras tasoitukseton tulos palkittiin. Päivän kunkku miesten sarjassa oli Ilkka Karvonen 39 pisteellä. Toisen tilan nappasi Jukka Rissanen 36 pistettä ja samaan ylsi kolmanneksi sijoittunut Heikki Varis. Päivän pistekuningatar naisten sarjassa oli Sirpa Karvonen 39 pisteellä toinen oli Tarja Rissanen (37 pist.) ja kolmas Jaana Lehtosaari (36 pist.) Päivän parhaasta scratch-tuloksesta vastasi Kimmo Mattila 80 lyöntiä.

Ensi viikon maanantaina seniorikisat jatkuvat yhteislähtökilpailulla runsaine arvontapalkintoineen. Kaikki seniorit mukaan nauttimaan!